Karipap Berulat : Respon Bekas Pekerja Secret Recipe

Ini adalah respon dari bekas pekerja Secret Recipe tentang isu karipap berulat yang berlaku di salah sebuah cawangan secret recipe baru-baru ni. Customer dah tentulah salahkan secret recipe (SR) dan yang kelakarnya, hanya kerana 1 karipap berulat ada customer nak boikot terus secret recipe. Memang 'pandai!'





















Actually, prosedur pengawalan pemakanan telah lama wujud di SR dan prosedur tu teramatlah ketat bagi memastikan kualiti setiap makanan yang dijual terjaga. Kalau dah macam tu, kat mana pulak silapnya? Ikuti respon dari bekas pekerja Secret Recipe sendiri tentang hal ni :

Assalamualaikum.


Saya merupakan bekas pekerja di Secret Recipe. Setelah membaca komen yang ada di blog ni, boleh saya katakan yang belum ada seorang pun wakil yang berpengetahuan mengenai prosedur pengurusan makanan di Secret Recipe menerangkan fakta sebenar.

Sepanjang perkhidmatan saya di Secret Recipe, saya telah ditempatkan di bahagian Cake Counter, bahagian yang dipertanggungjawabkan untuk mengendalikan kek, pastry dan kaunter. Jadi, saya mempunyai pengetahuan yang mencukupi untuk menerangkan tentang sebab berlakunya kes ini.

Pertama sekali, bahan makanan yang menjadi isu sekarang ialah �Chicken Curry Puff�, sejenis pastry. Prosedur mengendalikan �Chicken Curry Puff� ialah seperti berikut :

1. �Chicken Curry Puff� disalut dengan satu lapisan telur.

2. �Chicken Curry Puff� dibakar di dalah ketuhar sehingga �naik� dan kembang.

3. �Chicken Curry Puff� diletakkan di dalam �brownie cabinet� di mana suhunya adalah tinggi berbanding suhu bilik.

Jangka hayat �Chicken Curry Puff� selepas dibakar adalah lebih kurang 5 hari. Prosedur untuk menghidangkan �Chicken Curry Puff� adalah seperti berikut :
Read more �

0 Response to "Karipap Berulat : Respon Bekas Pekerja Secret Recipe"

Posting Komentar